Aromatherii.

Aromatherii var en betegnelse man brugte om apotekere i Europa i middelalderen og frem til  det 15. århundrede

Det kommer af latin og kan vel bedst oversættes som “aromakyndig”.

Af de ca. 800.000 kendte plantearter er det kun ca 10% der producerer aromatiske essenser.

Brugen af aromatiske planter stammer fra oldtiden og blev brugt både i Europa, Asien og Mellemøsten igennem tusinde år af plantekyndige mænd og koner. Den blev “genopdaget” i det 20 århundrede af franske kemiker og parfumefremstiller Gattefossé.

I dag hvor mange bakterier er ved at blive resistente overfor antibiotika vender mennesket sig igen mod naturen for at søge hjælp af disse planternes essenser – æteriske olier.

De vinder indpas på plejehjem og i sygehuse som antibakterielle, antivirale og antiinflammatoriske agenter, lige som deres brug i forbindelse med psykoterapi og som meditations hjælpere bliver mere og mere almindelig. Der skrives idag doktorafhandlinger på store anerkendte universiteter om brugen af æteriske olier og deres fremtid indenfor den kommende tids medicin.

Jeg er selv uddannet som naturstofkemiker på Københavnss Universitet, cand agro. med speciale i plantestoffer og har siden uddannet mig i de franske- og engelske aromaterapi traditioner hos Fédération Francaise d’Aromathérapie og Centre of Excellence. Derudover har jeg i de seneste år arbejdet med min lugt- og smagssans som duft- og smagsanalytiker.

Jeg har interesseret mig for og studeret planternes væsen i mere end 30 år og jeg ved at de har meget at give os hvis vi vil modtage.

Kan jeg med planternes hjælp formidle bare en smule af denne kundskab i praksis.

Philip Barfred 2017.

Essens. Det alkymiske symbol for æteriske olier

Save

Save

Save

Save