Galbanum, Ferula gummosa

BilledresultatTilhører skærmplanterne og gulerodsfamilien og stammer oprindeligt fra Iran. Den er beslægtet med pastinak  og duften minder lidt herom. Den æteriske olie fås ved distillering af plantens harpiks.

Galbanum er kendt fra oldtiden og er en af de æteriske olier der nævnes i biblen sammen med myrha og frankincense. Gud gav efter sigende Moses galbanum på Sinai bjerget. Thyrsosstaven,, den rituelle stav i Dionysiske ritualer var lavet af ferula stængel og galbanum er da også kendt som afrodisiaka. Prometheus smuglede ilden til menneskene i en ferula stav.

Galbanum er ofte indikeret til følelsesmæssig brug indenfor aromaterapi, til at hjælpe med at klare følelsesmæssige traumer og give slip på følelsesmæssige  tab. Den kan ofte hjælpe med at genskabe balance ved følelsesmæssige uregelmæssigheder og spændinger.

 

SPIRITUEL & EMOTIONEL ANVENDELSE AF GALBANUM ÆTERISK OLIE
(Ferula gummosa) “Denne olie hjælper til at frigøre sig fra gamel ideer, forældet adfærd og attituder og hengivelse til Skaberen. Den kaster lys på på livets mening og det indre selv. Dette kan føre til oplevelsen af tristhed, uret, svigt og ugerninger mod sjælen. Den kommunikerer med de dybere lag af selvet og åbner for en gradvis erkendelse af sandheden. Den kan anvendes til at afbalancere ekstreme eller intense følelser.
Galbanum har et sesquiterpen indhold på 11%. Den bringer menneskets sind i overenstemmelse med dets spirituelle mål. Galbanum var Moses favorit olie.
Reiki- og massage terapeut N.H. giver følgende vidnesbyrd: “Jeg smurte Galbanum på mine hænder under en langdistance reiki session. Jeg kunne mærke den fysiske tilstedeværelse af personen jeg arbejdede med. Jeg kunne mærke hendes lever, milt og lunger helt tydeligt, som var hun tilstede i rummet sammen med mig. Dette er forekommet flere gange. Et eller andet ved galbanum er er meget dybt og meget gammelt.”
Den hjælper til at vedligeholde fokus. Den samler energier. Den vedligeholder gruppe bevidsthed. Det er en giv slip olie. Den har en markeret balsamisk duft. “Og Gud sagde til Moses, Tag søde krydderier, stakte, og onycha, og galbanum  og bland med frankincense i lige mål.” (Exodus 30:34)”
Source; Spiritual & Emotional Uses of Twelve Scriptural Oils. Judy DeRuvo Juni 2001.

Forbehold:

Galbanum olie virker mildt irriterende og bør bruges i mindre mængder. Bør ikke anvendes af gravide, babyer og børn.

Anvendelse:

Galbanumæterisk olie anvendes oftest i inhalations terapi  på grund af dens beroligende effekt og for den sandheds fremmende og sjæls søgende egenskaber – “for at finde sin sandhed” Galbanum er fremragende til at behandle hudproblemer, sårhelende, fordøjelsesfremmende, luftvejs rensende og stimulerende på blodcirkulationen.

  • Diffusion
    • Galbanum hjælper med introspektion, meditation og virker beroligende. Den siges at kunne afsløre indre sandheder også de ubehagelige. Den er meget kraftigt virkende, så det anbefales at anvende små mængder.
  • Massage oile og bade olie

    • Virker helende på hudproblemer, luftvejsproblemer, fordøjelsen samt på smerter i de underben, fødder og hænder.
  • I salve

    • Til behandling af hudinflammation og -infektion samt smerter i underben, fødder, hænder og håndled.

source; http://essentialoils.co.za/essential-oils/galbanum.htm

 

En fremragende monografi om Galbanum olie kan læses her (på engelsk);

http://www.aromatherapy-natural-products.com/galbanum-oil.html