Optagelse i organismen

 

Æterisk olie, aromatisk olie, aetheroleum, essens, ekstrakt af plantemateriale fremstillet ved destillation, presning eller udtrækning.

De æteriske olier kan enten intages oralt, analt, vaginalt, injiceres i blodbanen, inhaleres/snuses eller påføres huden via massage, salver eller omslag.

Optagelsen i blodet varierer efter indtagelsesmetode:

  • Injektion: 100%
  • Oralt: 95%
  • Inhalering: 50%
  • Topikalt (gennem huden): 5%

Jeg tilråder inhalering/snusning af fortyndede (5%) blandinger. Ved snusning påvirkes de olfaktoriske sensorer i næsen, Vores lugtesans står i direkte forbindelse med vores autonome nervesystem og virker uden om bevidstheden. Mennesket lugtesans er betydelig bedre end hidtil antaget og vi snuser fuldt ud ligeså godt som andre pattedyr. Læs artikel i Science her. Herved er der mulighed for at arbejde uden om bevidstheden og på et dybere niveau. Forskning har vist at duftsignaler registreres kemisk i de olfaktologiske receptorer i næsen og sendes videre og kan måles elektrisk i hjernen, selvom forsøgspersoner påstod de ikke kunne lugte noget. Vi bevæger os  rundt i en kemisk sky af information som påvirker os uden at vi ved det. Vi kender alle udtrykket: “kemien skal være i orden” hvis noget skal lykkes. De æteriske olier påvirker denne information.

Save

Save

Save

Save

Save

Save