Ravintsara

Ravintsara, (af Madagasgarsk “det gode træ”), Kamfertræ, , Japansk kamfer, Cinnamomum camphora cineoliferum er et træ i kanel-slægten. Træet indeholder en æterisk olie, der under luftens indvirkning kan danne kamfer. Træet stammer fra Sydøstasien – fra Taiwan og Japan – men det dyrkes nu mange steder i troperne herunder på Madagasgar. Træet kan blive mellem 15 og 30 meter højt.

De tre almindeligste kemotyper afhænger af den geografiske udbredelse: Kemotypen 1,8-cineol dyrkes især på Madagasgar og giver den æteriske olie Ravintsara. Kemotypen linalol dyrkes især i Kina og giver den æteriske olie Ho-træ. Kemotypen kamfer dyrkes især i Vietnam og giver den æteriske olie Kamfer.


Ravintsara udvindes ved distillation af blade.
Den æteriske olie udvundet ved dampdistillation af bladene er uundværlig i de kolde måneder. Særligt god ved virus infektioner i luftvejene, forkølelser, bronkitis, influenza, sinusitis, hoste ….
Virker rensende på luftvejene, næsen og bihuler.

Det høje indhold af cineol-1,8 (eucalyptol) gør at nogle af egenskaberne ligger tæt op ad Eucalyptus radiataa og rosmarin kt cineol.
Ravintsara olie har en grøn, varm gennemborende duft. Ligheden med eucalyptus radiataa ophører efter det første indtryk når den bløde varme duft bryder igennem. Ravintsara stimulerer et svækket immunsystem og er stærkt anti-viral; forkølelser, influenza, zona, herpes, mononucleose, hepatitis etc. Den har også fremragende slimløsnende egenskaber og kan anvendes både ved diffusion og ved påføring på huden. Kombinationen af 1,8-cineol og alfa-terpineol fremmer søvn. Den stimulerer nervesystemet og modvirker depression og angst.

På det psykisk-energetiske niveau er den symbolet på blodet, alkymisten, Merlin, Sokrates, Paracelsus. Den er olien for styrke og klarhed og hjælper os gennem forandring og transformation. Stimulerer kærlighed og udvikling og hjælper nænsomt gennem mørke tider

I energetisk aromaterapi forbindes Ravintsara med hals chakraet, Vishuddha og den blå farve. Den aktiverer Vishuddha, ved at formindske Pitta og Kapha doshaerne. Dette fremmer verbal kommunikation samt evnen til at udtrykke sig gennem kunst og litteratur. God inden fremførelse af mantra.

Kan bruges til snusning, på huden, diffusion og bad. Er en af de få olier, der som lavendel ufortyndet kan påføres huden i små mængder.

Velegnet til saunagus.

Primære kemiske indholdsstoffer;