Virkning

De æteriske olier effektivitet henføres til deres ternære aromatiske effekt. Heved menes at de æteriske olier virker på tre forskellige og indbyrdes supplerende planer: materie, energi og information.

  • Det materielle plan: det bedst undersøgte og mest kendte; visse af indholdsstofferne i de æteriske olier påvirker de biokemiske receptorer i organismen og igangsætter en terapeutisk process. Men også f.eks antiinflammatorisk ved at varke vermende og dermed øge blodtilførsel til vævet.
  • Det energetiske plan : de æteriske olier er i besiddelse af et elektrisk- og elektromagnetisk potentiale.  Hermed kan de gå i interferrens med organismen og påvirke både det elektriske potentiiale, oxiderende – antioxiderende, men også det elektromagnetiske frekvenssystem i organismen. Vibrationsniveauet kan påvirkes af de forkellige olier.
  • Det informative plan : de æteriske olier kan opfattes som informations pakker. Disse informationpakkker (et kemisk sprog) kan læses og forstås af celler i levende organismer. De æteriske olier kan derfor re- og omprogrammere cellerne i en ønsket retning mod genopretning af livskrat og harmoni. Især det olfaktologiske system, lugtesansen, spiller en stor rolle i dette, men også kommunikation via blodbanerne er vigtig. De æteriske olier virker således holistisk psykosomatisk både på den fysiske krop, det emotionelle system og det mentale system. Visse dufte kan medføre væsentlige psykologiske og fysiologiske reaktioner.

Save

Save

Save

Save